• Ordförande berättar…

  Nästa match är mot Boo FF, 1/16-finalen i Stockholm Cup. Matchen skulle från början spelats den 22 februari, men det unga Boo FF hade alpint nöje på schemat istället.

  Med facit i hand ska vi vara glada över att vi har flyttat fram matchen. Nyförvärven har hunnit bli spelklara och vi har fått spela en träningsmatch medan artonåringarna i Boo FF fått prova på jägermeister för första gången. Men vi ska inte ropa hej än givetvis. Boo FF slutade som fyra i division fem mellersta och lyckades göra flest mål i serien, 62-29. Laget är ungt, förmodligen väldigt kvicka och tekniska. Men med en skidresa i ryggen och en genomsnittslängd på 155 cm så kommer Boo FF få det tufft.

  Jag hoppas verkligen grabbarna fortsätter att ligga i med träningen så vi får en fin grund inför säsongen, och inte bara mot Boo FF. I morgon tränar vi inför matchen. Blir ett lugnare pass med mycket skott för att drilla Alessandro Piras.

  Genomsnittet för antalet deltagande under träning har stigit, dels för att många håller i och kommer kontinuerligt, sen så har vi fyllt på truppen. I dag är vi exakt 24 spelare (egentligen 25, Joacim Eriksson åker skidor på obestämd tid).

  Klara övergångar   Från Till
  Mikael Lundkvist l FC (2) Kransen United FF
  Karl Runeskog Älvsjö AIK (3) Kransen United FF
  Viktor Johansson Hägersten SK (4) Kransen United FF
  Emil Fursäter Hägersten SK (4) Kransen United FF
  Pågående övergångar
  Linus Ljungman Julita GoIF (6) Kransen United FF
  Hampus André IF Atletico Camelen (7) Kransen United FF
  Axel Matson Kransen Untied FF Ljungbackens IF (5)
  Jonas Frykhult Kransen Untied FF Rydbo IF (5)

  Fyra stycken toppenvärvningar som Kransen har gjort. Linus Ljungman och Hampus André som är på gång är inte sämre de. Hampus är en tekniker som trollar sig fram mellan benen på alla backar, och Linus Ljungman en slitvarg av typ Olle Pettersson. Linus spelade i Värmbol FC innan han gick till Julita GoIF. Anledningen var studier.

  Kransen har aldrig haft en bättre trupp. Och vi som sitter på stolarna i styrelsen har slitit hårt. Nu är det bara ni läsare kvar. Med ert närvarande under matcherna kommer den här säsongen bli fantastisk! Jag måste redan nu informera om vår hemmapremiär. Öppna filofaxen och skriv ner: Hemmapremiär 25:e april kl. 14:00.
  Vi möter förmodligen vårt största hot, Kongo United FC.

   

  Nyförvärv: Mikael Lundkvist

  Ytterligare ett tillskott i truppen från divisiontrelaget Värmbol FC. Här har ni bolltrollkarlen och bankmannen Mikael Lundkvist:

  Mikael Lundkvist har haft en fotbollskarriär som alla fotbollsspelare alltid drömt om. Provspel i allsvenska klubbar, elitläger etc. Tyvärr satte ljumskarna stopp för det hela och elitsatsningen blev ett minne blott. Mikael lade skorna på hyllan för två år sedan för att lägga mer fokus på skola och karriär. I dag arbetar han på Standard Chartered Bank och bor tillsammans med sin sambo i Midsommarkransen. I januari blev det dags att damma av skorna då suget var blev för stort.

  Inomhusträningarna har han inte kunnat delta på. Något vi förstår med tanke på ljumskarna. Den underhållande bollteknik han visa upp på Mälarhöjdens IP fick vänta. Det har inte blivit många träningar hittills, utan mer egenträning såsom löpning. Med Mikaels CV och det han hunnit visa så var det inget snack. Guldpennan plockades fram och övergången var ett faktum.

  Tyvärr slutade det i division två.

  Nyförvärvet blev uppfostrad i Värmbols FC där han har haft möjlighet att följa med klubben upp i seriesystemen, tyvärr slutade det i Div. 2. Utanför seniorverksamheten var Mikael uttagen till elitlägret i Halmstad. Efter det var han sommarproffs i IFK Norrköping, AIK samt Helsingborgs IF, men längre än så blev det inte.

  Mikael ser själv som en offensiv mittfältare eller som anfallare där han kan få mycket med boll. Just nu är han däremot tveksam till om lungorna tillåter. -”Min form har definitivt varit bättre, men med 47 dagar kvar till seriepremiären så har jag tid att ändra på det”

  Du har tidigare spelat tillsammans med Niclas Drotz i Värmbol. Hur är er relation nu?
  - It’s complicated… Nej men vi har känt varandra sedan barnsben och spelat tillsammans i Värmbol under många år. Han är en bra grabb med en dålig vänsterfot.

  Förväntingar på 2015 i Kransen United?
  - Att vi ska vara med och fightas om en plats i 5:an.

  På fredag är det dags för sextondelsfinalen i Stockholm Cup. Truppen togs ut i morse och vi kan avslöja att Mikael är uttagen.

  Varmt välkommen till Kransen Mikael Lundkvist!

  Kransen United — Boo FF

  Stockholm Cup

 • Intervju: Viktor Johansson

  Nyförvärvet Viktor Johansson som ni kunde läsa om i söndags fick en drömstart i debuten. Två mål, en straff som han själv fixade och en bomb via ribban strax innanför straffområdet. Men innan Kransen var Viktor på annat håll och fixade seriesegrar och en massa mål.

  Viktor var med och startade upp IFK Aspuddens A-lag med sina kompisar när han var sexton år gammal. Laget tog sig hela vägen upp från division åtta till division fem, och lyckades återta sin hemmaplan Linnea (Aspuddens IP). Innan dess var Viktor aktiv i Aspuddens ungdomsverksamhet sedan fem års ålder. Men forward har han inte alltid varit som kanske en del tror: -”Jag var en stadig back tills 22-23 års ålder till jag en säsong var med och slogs om den interna skytteligatiteln med nio mål som mittback. Då var det dags att börja pröva vingarna.”Efter sitt egna målkalas som mittback blev det ett klubbyte till Hägersten SK.
  Hur har den senaste tiden varit i HSK?
  - Fantastiskt rolig klubb att spela i och har som lag antagligen inte varit bättre under min tid än nu. Men det tar mycket tid i anspråk.

  Hur kommer det sig att du valde att byta klubb?
  Det var dags, dels för att trappa ner och få lite mer tid över och dels för att de flesta jag kände har slutat nu. Det är en ny generation unga och duktiga spelare och det kändes bäst att dra innan man halkar efter.

  Halkat efter har du definitivt inte gjort i Kransen i alla fall. Bättre start kan man knappast få. Vad har du för förväntningar under 2015?
  - Av det jag sett av Kransen hittills ser det riktigt lovande ut. Jag tror på serieseger.

  Klassisk sportfråga: Hur känns det?
  - Klassiskt svar: Bra!

  Ja, förväntningarna på trettioåringen har blivit skyhöga sedan träningsmatchen. Är det möjligtvis Viktor som ska frälsa oss och ta Kransen till 1/8-finalen i Stockholm Cup? Det återstår att se.

  Varmt välkommen hem till Kransen United Viktor Johansson!

  Kransen United — Boo FF

  Stockholm Cup

  Vad sägs och beslutas!?

  Ja, många kanske funderar på vad styrelsen tar för beslut på styrelsemötena? I vilket fall som helst, f.r.o.m. i år så läggs rapporter upp från varje styrelsemöte, och även andra användbara dokument. Du hittar dessa HÄR eller för enkelhetens skull i sidfoten på hemsidan.

 • Kransen värvar duo från HSK.

  Sedan första träningen i januari har Viktor Johansson och Emil Fursäter, båda från Hägerstens SK, provtränat med Kransen United. I söndags blev övergångarna klara och båda parter är väldigt nöjda. Först ut är Emil Fursäter:

  Skador satte käppar i hjulen, precis som för en del andra lovande talanger. AIK var alltid den stora drömmen, men det var Bajen som nöp åt sig Emil först. AIK:are som han är sved så sved det inombords, men chansen gick inte att kasta bort. Det blev ett par år i Bajen men den tänkta övergången till AIK blev aldrig av. Istället blev det till Enskede vid 16 års ålder.

  Efter två år i Enskede (div.2) blev det för mycket. Inte nog med det så kom knäproblem in i bilden, vilket inte gjorde saken bättre. Emil ruttnade och glädjen för fotbollen försvann en mörk höstkväll i oktober. Moderföreningen Hägersten SK blev räddningen och glädjen kom tillbaka.

  Jag har varit på väg till just Kransen senast åren, men lyckats bli övertalad att stanna.

  I dag sker det ett generationsskifte i HSK, många gamla lirare har lagt ner dem senaste åren.  HSK har en riktigt bra trupp med bra tränare och tror dem har stor chans att vinna fyran i år, berättar Emil.

  -Hur kommer det sig att du valde att byta klubb?
  - Dels för att alla gamla spelare har slutat och att jag ville lägga ner mindre tid. Har funderat på Kransen i några år men det har inte blivit av. Efter några provträningar tycker jag att nivån, inställningen och stämningen kändes bra. Då bestämde jag mig.

  Klassisk sportfråga: Hur känns det?
  - Det känns kul som fan! Inte lirat sen i våras p.g.a menisken men nu är man opererad och rehabiliterad så jag är taggad!

  Vilken position spelar du helst på?
  - Jag har mest lirat på innermittfält och det föredrar jag. Har spelat på de flesta positioner och jag spelar där jag blir tillsagd.

  Meriter?
  - Har väl inte mycket till meriter att skryta om.. Juniorallsvenskan, pojkallsvenskan och hsk upp i 4an. Enskede upp i 2an räknas väl inte då jag inte kunde fullfölja säsongen ut.. Snart kan man lägga till serieseger i 6an på meritlistan!

  Varmt välkommen till Kransen United!