• Ändringar i träningsschemat!

  Aspuddens IP går för tillfället inte att spela på. Hädanefter kommer vi att träna söndagar på Mälarhöjdens IP och tisdagar i Farstahallen. Samtliga pass börjar 21:00.
  Så fort det börja töa och Aspuddens IP är spelbar återgår vi det till det ursprungliga schemat.

  Sophiahemmet Ortopedteknik

  2015 kommer vara det året då vi på Ortopedteknik anatomic på Sophiahemmet satsar på Stockholms idrottsföreningar och idrottsklubbar.Vi är ortopedtekniker och sjukgymnaster som tillsammans tillverkar individanpassade fotbäddar för avlastning.

  En stor patientgrupp hos oss är fysiskt aktiva barn, ungdomar och vuxna som söker hjälp hos oss med besvär från fötter, knän eller höft. Vi vill hjälpa dessa idrottare att leva ett aktivt liv utan smärtor under träning och fysisk aktivitet. Därför skickar vi ut detta mail för att informera er om att vi finns och var ni kan vända er för tidsbokning.

  Ring oss och boka tid på 08-20 00 77.
  Vill ni läsa mera klicka här www.anatomic.nu

  Sophiahemmet Ortopedteknik Anatomic
  Box 5605
  114 86  STOCKHOLM

  Besöksadress: Valhallavägen 91, ingång L 2

  Phone:  +46 8  20 00 77
  Direct:  +46 8 406 23 83
  Mobile: +46 73 948 36 26

 • Karl Runeskog övergång

  Älvsjö AIK:s lagkapten klar för Kransen

  Det var exakt ett år sedan som den första nyförvärvsbomben höll på att detonera. Men svetten i omklädningsrummet på Äipen hade han än inte fått nog av. Vi tar det från början: Här har ni Karl Runeskog!

  Fotbollskarriären tog avstamp året 1995 på den numer bostadsbebyggda Västertorps BP. Klubben i både hjärtat och på tröjan var Djurgårdens IF. På denna tid var femmannafotbollen ännu inte uppfunnen, varför de första åren av bolltrollande genomleds på grovkorniga grusplaner av sjumannamått med enorma fotbollar i storlek ”4”, som ingen av deras små fågelben lyckades förmå sparka ens en decimeter över marken utan hjälp medelst ”uppeggning” på kona.

  Även om de förkastliga småfascistiska strukturerna inom ungdomsfotbollen naturligtvis är desamma i alla större Stockholmsklubbar.

  Kalle spelade, liksom alla andra knattar, givetvis helst forward och visade tidigt prov på större potential än de flesta av hans med- och motkombattanter. Konkurrensen på denna tid inte var den hårdaste – alla grabbar lirade ju fotboll, på eget eller pappas initiativ – och vissa fann större glädje i att bygga sandslott i gruset eller leta nyckelpigor i eget straffområdet än att glidtackla sina knän blodiga. Kalles främsta egenskaper var den känsliga vänstertassen och blicken för spelet kombinerat med en vinnarmentalitet som de flesta saknade i unga år. Det var också dessa dygder som förde pojkspolingen från Älvsjö uppåt i de Kungliga leden, ända fram till att han en solig men ändå mörk dag på Kaknäs träningsanläggning fick se sig själv struken ur truppen inför representationslagets stora turnering. Ett hårt slag för en grabb, då i yngre tonåren, som för all framtid fick kärleken till Djurgården att både svalna och spädas ut i ett visst mått av beska.

  Nya tag blev det istället i Älvsjö AIK FF. Övergången skedde inför det sista sjumannaåret och säsongen skänkte Kalle tillfredsställelsen att göra upp med sitt gamla lag Djurgården. Därefter var det dags för ”riktig” elvamannafotboll och löpdugligheten i kombination med den alltjämt känsliga vänsterdojjan placerade Kalle till vänster på mittfältet eller anfallet, beroende på vilken av den tidens favoritformationer 4-4-2 eller 4-3-3 som coachen mönstrade för dagen. Med kaptensbindeln på överarmen kamperade han kompromisslöst i Älvsjö AIKs 89:or och sedermera 88:or åren 2002-2006 innan det var dags att som sjuttonåring ta steget upp i Älvsjö AIKs herrar i division 2. Vid denna tidpunkt som omskolad till ytterback, en position som passade Kalle i de offensiva, yttermittfältarlösa 4-3-3-formationer som vid denna tid var populära i allt från Champions League till morgonkorpen. I Älvsjös herrar, fastlåsta i gammal traditionell svensk dödgrävarmentalitet, med ledord som ”åtta meter backlinje” och ”långa bollar på Bengt”, blev emellertid fräschören i Kalles spelstil ett taktiskt olösbart dilemma för den intellektuellt begränsade tränaren. En och en halv säsong i iskall frysbox väntade, innan Kalles vilja och ambition checkade ut från Älvsjö IP. Efter propåer från division 4-klubben Mälarhöjden forcerades fram en utlåning till andra sidan E4:an sommaren 2008. Glädjen och kärleken till sporten återvände och övergången permanentades. Säsongen 2009 fullkomligt slaktade ”MIKen” division 4 södra Stockholm, samtidigt som Älvsjös herrar efter flera år av balansgång på nedflyttningssträckets lina slutligen tappade fotfästet. Ödets ironi såg återigen till att ställa Kalle öga mot öga med hans forna klubb.

  Olyckligt nog tog här alla år av vårdslösa tacklingar och ignorerade skavanker ut sin rätt. Stora smärtor i höger knä förpassade fotbollsskorna temporärt till hyllan. Två hårddelsröntgen, ett ultraljud, ett tvåsiffrigt antal naprapatbesök, åtskilliga ortopedkonsultationer, en magnetröntgen, 200 rehabiliteringstimmar på gym och tre stötvågsbehandlingar senare var Kalle slutligen redo att på nytt snöra skorna. MIKen hade då åter förpassats till divison 4, men andra fritidsintressen och tuffa studier på juristlinjen gjorde division 4 till en lagom nivå. Dessutom var laget ett härligt och sammansvetsat gäng som alltid hade roligt, i med- som motgång. Efter fyra och en halv säsong i de rödvita ställen behövde dock karriären en nytändning och återgången till Älvsjö AIK, fortfarande kvar i division 3, blev officiellt under sillyfönstret 12/13. Två bra säsonger med Älvsjös mycket unga herrlag, denna gång på planen istället för på bänk eller läktare, blev facit från denna tid innan avslutade studier och påbörjad karriär som affärsjurist omöjliggjorde fotboll på högre amatörnivå.

  Svårt att lägga skorna direkt på hyllan. Kransen var ett självklart val!

  Här rankar Kalle sina tre största prestationer i karriären (hittills):

  Nr. 3 Utmärkelsen ”Matchens lirare” i niomannaturneringen Fannacupens final år 2003. Hederspriset var en mörkgrön badhandduk som Kalle än idag använder till att torka tassarna på min schäferhund efter geggiga promenader.
  Nr. 2 Semifinal i Väsbycupen år 2000. Kalle skruvar in en hörna direkt i mål på övertid och tar järnkaminerna till final. En lyrisk kommentator påstår sig inte ha sett något liknande ”sen Nacka Skoglunds dagar”.
  Nr. 1 Svenska landslaget har öppen träning på Råsunda veckan innan den historiska resan över Atlanten sommaren 1994. Blott 5 år gammal, iförd cowboyboots, går Kalle ner på planen och lägger upp bollen på straffpunkten, öga mot öga med Thomas Ravelli. Thomas chanskastar sig mot sin vänstra stolpe och Kalle rullar retfullt in bollen mitt i målet. Tur att inga rumänska scouter satt på Norra Stå den dagen!

  – Så hur känns det nu efter övergången till Kransen United?
  - Att byta klubb medför alltid blandade känslor. Valet att kliva ner i nivå och träningsdos var dock cementerat sen lång tid tillbaka och Kransen United känns därmed som ett självklart val för mig – ett topplag på sin nivå med bra ”Go”, berömlig organisation och vind i seglen. Dessutom är jag Midsommarkransenbo – matchningen är gjord i himlen.

  – Förväntingar på dig själv och laget?
  - Laget har jag, helt ärligt, inte några större förväntningar på annat än ett vänligt välkomnande. Jag har dock följt laget länge från skuggorna och förutsätter att vi, liksom alltid, fajtas om de absoluta topplaceringarna i tabellen. Personligen förväntar jag mig ett poängsnitt i paritet med CR7 jämte maj månads slut. Nej, skämt, åsido, jag vet att jag alltid ger 110% när benskydden är på och det är vad man kan och ska förvänta sig av både sig själv och av sina medspelare.

  Varmt välkommen Karl Runeskog!

   

   

   

  Mikael Johansson tar över som tränare.

  Hösten blev oväntad jobbig för Kransen United. När allting var som gott klart vände vinden och klubben var utan tränare. Peter Churchill valde byta till Assyriska FF:s farmalag Assyriska United.

  Två tuffa månader senare löste sig allt och tränaren Mikael Johansson skrev på ett kontrakt som löper under 2015. Mikael som är grundaren av Wårby United kommer stanna där för att ha hand om ungdomsverksamheten samtidigt som han tränar Kransen Uniteds herrar. Mikael har tidigare varit verksam i föreningar som Mälarhöjdens IK, IFK Stockholm och Hammarby IF.
  Mikael har lång erfarenhet och kunskap som kommer tillfredsställa våra spelare

  Styrelsen känner sig trygg i beslutet och tror på ett fint samarbete under året.

  Välkommen till Kransen United Mikael Johansson!